mad med mere

foråret bugner af friske afgrøder, der kan bruges i dit køkken.
vi har fokus på madvarer, der
hjælper dig og holder dig sund,
smuk og stærk.

Sunde tip

Spis dig til
sundere &
stærkere hår

Drømmer du om sundt og stærkt hår, der vokser hurtigt og ikke spalter?
Her er, hvad du skal spise.

de fem ultimative

Humør-
boostere

3.jpg

mad der HELER

Honning,
ingefær og bær

Vi spiser meget forarbejdet mad - og tilføjer kosttilskud som aldrig før.
Men faktisk kan mange fødevarer i deres rene form gøre meget godt for vores krop.

fem madvarer

Der gør
dig stærk!

Du skal stå model til meget gennem livet. Men heldigvis kan du spise dig til stærkere knogler, sundere hjerte og mere energi.
Se med her.

mere styrke?

se med her

Opskrifter

Dejlig
forårsmad

Her får du tre opskrifter, baseret på årstidens friske råvarer. Nyd den på altanen, indhyllet i et tæppe.

s1.jpg

Fyldt kotelet med chorizo og mozzarella
show on desktop

til fire personer - tilberedningstid: 15 minutter.

Opskrift
Skær en vandret lomme i fileten på svinekoteletten. Del mozzarellaosten i fire skiver. Kom en skive chorizo og en skive frisk mozzarella i sammen med frisk oregano. Luk med en kødnål.
Grill koteletter med ben på grillpande til de har grillmønster og steg videre i ovn ved 200°C i 5-6 min. (Koteletter uden ben skal stege lidt kortere tid).
Bag cherrytomater i et ovnfast fad ved 200°C i 15 min. Dryp med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lad dem afkøle lidt. Del gedeosten i mindre stykker. Bland de bagte tomater med stykker af gedeost og ristede sesamfrø.
Bland ingredienser til dressingen sammen og hæld dressingen over lige inden servering.
Tip: Prøv at blande de bagte tomater sammen med pasta og servér til den fyldte kotelet.

Ingredienser
4 stk svinekoteletter
4 sk chorizo
1 stk mozzarella
2 spsk oregano
salt og peber
Bagt tomatsalat
500 g cherrytomater
olivenolie
salt og kværnet peber
100 g gedeost
10 g sesamfrø
Dressing
2 spsk citronsaft
1 spsk honning
0,5 dl olivenolie
Friskkværnet peber
Pynt
1 økologisk citron


OPSKRIFT & FOTO: IRMA.DK

s2.jpg

Cæsar salat med parmastegt kylling

til to personer - tilberedningstid: 15 minutter.
 

Opskrift
Pak 2 skiver skinke omkring hver kyllingefilet. Steg den sidste skive sprød på panden og læg den til side. Steg kyllingefilterne 5-6 min. på hver side ved middel varme så de er gennemstegte. Lun brødet i ovnen som anvist på emballagen. Anret salaten på et fad sammen med kylling i skiver, croutoner, parmesan og sprød skinke.

Ingredienser
2 stk. Kyllingefileter, 280 g
1 pk. Lufttørret skinke, 70 g
1 stk. Princip! Ciabatta
1 bk. Cæsar salat



OPSKRIFT & FOTO: FOETEX.DK

s3.jpg

Orangemarineret nakkefilet med bønnesalat

til fire personer - tilberedningstid: 120 minutter.
 

Opskrift
Bland ingredienserne sammen til marinaden.
Hæld marinaden i en pose og læg kødet deri. Lad kødet marinere i et døgn.
Kom kød og marinade i en stegepose. Kom stegen i en bradepande og giv den 4 timer ved 150 grader. Åbn stegeposen og træk kødet fra hinanden (”Pulled ”).
Bland alle ingredienserne til bønnesalaten sammen i en bradepande og ovnsteg dem ved intervalgrill ved 190 grader i 20-25 minutter. Vendes undervejs.
Server til pulled nakkefilet.

Ingredienser
Marinade:
100 g appelsinsaft
1 spsk. appelsinskal
30 g friskrevet ingefær
3 spsk. sojasauce
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chili-pulver
3 spsk. olivenolie
3 spsk. honning
3 stjerneanis
1 spsk. seasalt
Bønnesalat:
4 spsk. olivenolie
3 finthakkede skalotteløg
750 g optøede grønne bønner
1 citron (citronskal skåret i julienne)
400 g optøede edamame bønner
150 g ristede hasselnødder
Pynt: Julienne af usprøjet citronskal



OPSKRIFT & FOTO: MENY.DK