Gourmet

Sommeren er en fantastisk årstid
når det kommer til at smæske sig
i dejlige retter! Det er ingen
undskyldning for ikke at forkæle
dig selv med naturens bedste!

så lækkert

Champagne
brunch

Invitér de allerbedste på champagnebrunch og forkæl dem med bobler, lækre bær og hjemmelavede pandekager.

5 bobleråd til din champagne

1. En flaske crémant lige fra køleskabet er en anelse for kold. Tag den ud 20-30 minutter før, så den får en temperatur på omkring 10 grader.

2. Drik crémant af slanke champagneglas eller af et almindeligt vinglas. Mormors brede champagneskåle er dekorative, men ikke velegnede til mousserende vin, fordi boblerne forsvinder hurtigt på den store overflade i glasset. Brug dem til en dessert.

3. Det gamle husråd om, at en teske i toppen af en flaske mousserende vin holder på boblerne til dagen efter, er en myte. Vinen vil altid miste det meste af gassen, hvis den bliver gemt, så inviter hellere naboen ind til det sidste glas.

4. Crémant er skabt til at blive drukket ung, så den vinder ikke yderligere ved at blive lagret. Men hav altid et par flasker på lager, til velkomne gæster.

5. Det er naturligvis en forbrydelse at ryste en flaske crémant som en anden Formel 1-kører. Hold flasken i en vinkel på 45 grader, drej langsomt flasken og proppen i hver sin retning, mens du roligt lirker proppen af. Der skal helst kun komme et lille ”pift”, når proppen slipper, og du undgår at få vin på gulvet, og boblerne holder længere i glasset.

Kilde: Irma.dk

fem tips

Spis dig
slank

smukt og sundt

bærsymfoni

Bær smager ikke bare
godt, de er også gode for
dit helbred - og så er de i
sæson lige nu!

bliv sund

Spis efter
årstiden

Du skal stå model til meget gennem livet. Men heldigvis kan du spise dig til stærkere knogler, sundere hjerte og mere energi.
Se med her.

Opskrifter

Dejlig
forårsmad

Her får du tre opskrifter, baseret på årstidens friske råvarer. Nyd den på altanen, indhyllet i et tæppe.

8-1-hoover.jpg

Salat med rejer og ærtedressing

til seks personer - tilberedningstid: 30 minutter. 

Opskrift
Afdryp rejerne og vend med citronsaft. Kom ærter, ost, mayonnaise, estragon og lidt salt og peber i en blender. Blend til cremet og juster konsistensen med en halv deciliter vand ad gangen. Stil på køl indtil I skal spise. Del salaten og skær agurk, forårsløg og sukkerærter i tynde skiver. Anret og fordel rejer. Server med dressing.

Ingredienser
2 poser poser optøede Irmas rejer
1 tsk citronsaft
Dressing
200 g optøede grønne ærter
150 g flødeost naturel eller pikant
1 dl mayonnaise
2 tsk friskhakket estragon
salt og peber
1 salathoved
1 agurk
2 forårsløg
sukkerærter


OPSKRIFT & FOTO: IRMA.DK

8-2-hoover.jpg

Ærtesuppe med champagne

til fire personer - tilberedningstid: 30 minutter. 

Opskrift
Svits løgene klare i smeltet smør, de må endelig ikke tage farve, ca. 2-3 min. Tilsæt champagnen, og kog ind til der næsten ikke er mere væske. Tilsæt ærterne, agurken samt hønsebouillonen. Lad suppen småkoge uden låg i 10 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber, tag suppen af varmen, og purer den med en stavblender eller i en foodprocessor. Anret ærtesuppen i skåle, læg 1 spsk. flødeskum på toppen og hæld til sidst ¼ dl Champagne i hver skål inde ved bordet. Spis straks, og server med lunt, nybagt flute.

Ingredienser
30 g Skalotteløg – skåret i fine tern
25 g Smør
1 dl Champagne
500 g Friske ærter, bælgede (alternativt 75 g Frosne ærter)
120 g Agurk – skåret i fine tern
5 dl God hønsebouillon
Salt og friskkværnet sort peber
1 dl Piskefløde – pisket til flødeskum
Tilbehør
Lunt, nybagt flute


OPSKRIFT & FOTO: FOETEX.DK

8-3-hoover.jpg

Krydret peanutsuppe - vegansk fra Mia Sommer

til fire personer - tilberedningstid: 30 minutter. 

Opskrift
Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern. Hak løg og hvidløg. Skræl ingefærklumpen og hak den fint. Steg det hele i en gryde i lidt vand eller olie i 5-10 minutter, til de søde kartofler begynder at blive bløde. Tilsæt derefter kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, peanutbutter, tomatpuré, salt, spidskommen, koriander, chilipulver og citronsaft.
Lad suppen simre i 5-10 minutter, til de søde kartofler er blevet bløde. Dræn vandet fra kikærterne og hæld dem i suppen sammen med spinatblade og peanuts. Lad suppen simre yderligere nogle minutter, til spinatbladene er faldet sammen.
Smag suppen til med salt og chili og server den sammen med brød eller ris. Pynt med peanuts og evt. friske korianderblade.

Ingredienser
2 søde kartofler (600-700 g)
1 løg
3 fed hvidløg
1 klump frisk ingefær (cirka 4 cm)
1 dåse kokosmælk (400 ml)
½ liter vand
1 grøntsagsbouillonterning
100 g peanutbutter
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
½-1 tsk. chilipulver
1 spsk. citronsaft
2 dåser kikærter
100 g spinatblade
100 g peanuts (+ ekstra til pynt)
Evt. frisk koriander til pynt


OPSKRIFT & FOTO: MENY.DK